Vores bøger

Cooperative Learning - undervisning med samarbejdsstrukturer


Her er bogen, der har ændret undervisningen i utallige klasselokaler over hele landet og er blevet fast inventar i tusinder er læreres tasker.

Bogen er en grundig men letlæst indføring i Cooperative Learning. Bogen giver helt konkrete anvisninger på, hvodan man organiserer undervisningen i samarbejdsstrukturer, der gør skolearbejdet lettere, sjovere og mere udbytterigt for eleverne.

Bogen indeholder kapitler om tænkningen og principperne bag CL, om arbejdet med udvikling af elevernes sociale og kommunikative kompetencer og naturligvis om Cooperative Learning-strukturerne. Alle bogens 46 strukturer er opstillet i simple trin og med praktiske tips og faglige ideer til hver enkelt struktur, der gør det let at implementere dem i undervisningen.

Bogen udkom i august 2006 og er indtil videre trykt i 19 oplag. Den kan købes hos forlaget Alinea.

Klik og læs mere om bogen og/eller bestil den hos Alinea her


 


 Classbuilding og Teambuilding med Cooperative Learning strukturer


Af Spencer Kagan, Laurie Kagan, Miguel Kagan & Jette Stenlev

Så er der Classbuilding og Teambuilding til hele året! Denne bog af Jette Stenlev er baseret på Kagans to bøger om Classbuilding og Teambuilding og indeholder masser af helt konkrete aktiviteter, der styrker elevrelationer, personlige og sociale kompetencer, læringsmiljø og inklusion.

Uanset om du underviser i grundskolen, på ungdomsuddannelser eller du underviser voksne, er der masser at hente. Bogen er fuld af kopiark i farver, der er lige til at bruge.

Læs mere om bogen og/eller bestil den hos Alinea herMinibog om Cooperative Learning

Vil du have hurtig og let adgang til det vigtigste, du har brug for at vide om CL? Vil du se forskningsresultater fra en lang række undersøgelser om CL? Vil du have endnu dybere forståelse af og bedre teknikker til den praktiske implementering af selve strukturerne, og hvordan du undgår deres “faldgruber”? Og vil du gerne vide mere om, hvad skoler, der har opnået stor succes med CL, har gjort for at nå dertil, så I får bedre mulighed for at gøre dem kunsten efter?

Så er denne mini-bog noget for dig. Med bogen får du:

  • En overskuelig tekstmængde. Bogen er opdelt i mange små kapitler, så man kan læse den i bidder og bruge den som opslagsbog.
  • En lille, slidstærk bog: Formatet og den hårde indbinding gør, at du kan have den i tasken hele tiden, uden at den fylder, vejer eller bliver slidt.
  • En bog til en absolut god pris! Kr. 100 + moms gør, at du har råd til at købe den selv, hvis din skole ikke vil – eller forære den til en ven eller kollega.

Bogen fokuserer på 5 strukturer, der behandles grundigt: Du får hjælp til hensigtsmæssig instruktion allerede i selve trinnene, du får en analyse af den enkelte struktur, der hjælper dig med at identificere, hvad der kan være svært for eleverne og derfor skal have særligt fokus. Du kan med andre ord blive ekspert i disse fem strukturer, og senere overføre det, du kan, til andre strukturer.

Derudover har bogen i hvert fald tre andre styrker: 1) Den gennemgår de syv nøgler i CL, så det er nemt at få overblik over, hvad du – udover at anvende selve strukturerne – skal gøre for at opnå vellykket CL. 2) Den har et kapitel med resultater fra forskning i Kagan Cooperative Learning, først og fremmest fra England og USA. Disse resultater leverer stærke argumenter for at satse på CL – og det kan du sikkert få brug for, hvis du selv er fan og vil have andet end din egen begejstring at trække på, når du vil tale CL’s sag. Og 3) Den har et kort kapitel om implementering, der giver et overblik over de faktorer, både skolemæssige og hos den individuelle lærer, der skaber de bedste forudsætninger for vellykket CL.

Med andre ord henvender bogen sig både til erfarne og halverfarne CL-brugere, der gerne vil have en dybere forståelse og skarpere udførelse af CL, og til dem, der gerne vil i gang. Og så måske til dig, der gerne vil inspirere en ven eller kollega med en gave!

Bogen koster kr. 100 + moms og kan bestilles hos Alinea

Læs mere om bogen og/eller bestil den hos Alinea her