Cooperative Learning i voksenundervisningen


Kan man blive for gammel til at lære med Cooperative Learning? Overhovedet ikke

Masser af undervisere på videregående uddannelser, sprogcentre, aftenskoler mv. har været på kursus i Cooperative Learning og bruger det i deres daglige undervisning. Hvorfor? Fordi voksne lærer lige så godt med Cooperative Learning som børn gør.

Selvom forskningen er enige om, at man lærer bedst når man selv er aktiv, interagerer med andre, bevæger sig og oplever stor variation i undervisningen, så glemmer man tit disse behov, når det er voksne, der undervises. Resultatet er ofte, at studerende og kursister er for passive i undervisningen og får langt mindre læring ud af underviserens anstrengelser end de behøver.

Nogle voksenundervisere er bange for, at deres kursister vil synes, at Cooperative Learning er for barnligt eller for ”kunstigt”. Tal med dem om det! Det gør vi i CL. Og det lærer du også at gøre på vores kurser om CL for undervisere af unge og voksne.  

Når dine studerende ved, hvad der er på spil, vil de værdsætte de uendeligt mange muligheder, de får for at formulere deres tanker og forståelse, øve sig i at forklare og præsentere, modtage og give feedback osv. De vil også værdsætte det positive og aktive læringsmiljø, I får. Og hvis du er som de fleste, der anvender CL, vil du føle dig både kompetent og overskudsagtig, når du ser dine studerende eller kursister arbejde for fuld udblæsning, hver gang.  

Underviser du på CBS? På pædagoguddannelsen? På sygeplejeuddannelsen? I aftenskolen? Internt i din virksomhed? Eller underviser du voksne andre steder? Så spørg din leder, om ikke det er jeres tur til at få et kursus i Cooperative Learning.

Ring eller skriv, så vi kan tale om jeres ønsker og tilrettelægge et kursus, der passer til netop jer.