Skab inklusion med Classbuilding og Teambuilding

Aalborg d. 23. marts 2015

Et positiv og trygt læringsmiljø, hvor alle er inkluderet, er af afgørende betydning for elevernes læring – og naturligvis også for deres daglige livskvalitet. Derfor er det nødvendigt at gribe dette arbejde systematisk an. Det kan I gøre med Classbuilding og Teambuilding – to af grundelementerne i Cooperative Learning. Classbuilding og Teambuilding består af kortvarige aktiviteter, der styrker elevernes lyst og evne til at arbejde sammen, og giver eleverne sproglige og kropssproglige redskaber til at skabe positivitet i deres indbyrdes relationer – både i læringssituationer og i frikvartererne.

Formål og indhold: Formålet med kurset er at give deltagerne indsigt i, hvilken rolle Classbuilding og Teambuilding spiller for elevernes trivsel, og at præsentere deltagerne for en lang række CB og TB aktiviteter, som er lige til at tage med hjem i klasserne. Et vigtigt aspekt i workshoppen er at ”fremtidssikre” ved at arbejde med, hvordan hver enkelt CB og TB aktivitet kan blive til et utal af nye varianter, så lærerne altid har en Classbuilder eller Teambuilder klar – også selvom de bruger af dem hver uge. Classbuilding og Teambuilding kan også bruges som meningsfulde, sjove og socialt udviklende aktiviteter med børnene i fritidsordninger og SFO’er.

Målgruppe: Lærere på alle klassetrin samt pædagoger i indskolingen, SFO og fritidsordninger. Forudgående kendskab til Cooperative Learning er en fordel, men ikke et krav.

Du kan tilmelde dig kurset her

Udtalelse fra Ulla Bertelsen, direktør i Parternes uddannelsesfællesskab, marts 2015:

Det har været en fornøjelse at samarbejde med Cooperative Learning DK og opleve deres lydhørhed, sans for kvalitet og høje ambitionsniveau.