Cooperative Learning Dag 1 og 2

Cooperative Learning for alle fag – Dag 1-2

Er du allerede i gang med Cooperative Learning – eller vil du gerne? Så er dette kursus noget for dig!

Når eleverne lærer via Cooperative Learning, bliver de deltagere i organiserede processer, der fremmer både undervisningsdifferentiering og inklusion. Via simple strukturer som Par på tid, Mix-par-svar og Møde på midten kan I som lærere hver dag lede klassen igennem motiverende og fællesskabsopbyggende læreprocesser, der kan få helt nye sider frem i jeres elever – også de elever, der normalt har det svært i klassen.

Nøglen til de imponerende resultater for Cooperative Learning er samtidighed. Alle elever har ganske enkelt et meget højt fagligt aktivitetsniveau samtidig, når I anvender strukturerne i jeres undervisning, og de indbyggede grundprincipper i strukturerne sørger for, at alle elever inkluderes, og at deres indbyrdes relationer og sociale færdigheder hele tiden udvikles undervejs.      

Strukturerne er nemme at bruge, og når I mestrer dem som undervisere, kan I bruge dem til næsten alt – samtidig med, at de vil blive ved med at udfordre jeres kreativitet og didaktiske tænkning.  

 

Dag 1:

Dagen er et introduktionskursus, der fører deltagerne igennem de vigtigste elementer i Cooperative Learning og giver mulighed for at opleve CL i praksis. Vi vil bl.a. arbejde med Team-sammensætning, SPIL-principperne, og naturligvis med Cooperative Learning strukturerne. En række af disse afprøves og udforskes undervejs, og deltagerne hjælper med at generere konkrete ideer til anvendelse af strukturerne i egne fag og klasser. Workshoppen er udviklet på grundlag af adskillige års erfaringer i Danmark, og indeholder masser af praktiske implementeringstips og vinkler på håndteringen af elever med forskellige forudsætninger.

 

Dag 2:

En af de helt store styrker ved Cooperative Learning er, at man udvikler sociale færdigheder samtidig med, at man arbejder med undervisningens faglige indhold. På denne kursusdag er der fokus på, hvordan man organiserer denne sociale side af arbejdet, så eleverne udvikler en vifte af sociale færdigheder og gode vaner, mens de lærer – og uden at det tager fokus fra det faglige arbejde. Der vil også blive arbejdet med Classroom management, meta-dialog og andre elementer, der er med til at få Cooperative Learning til at fungere optimalt. Undervejs afprøver vi naturligvis flere strukturer og udveksler konkrete faglige ideer til din undervisning.

Sted: CFU Sjælland, Slagelse

Tid: Torsdag d. 28. august og mandag d. 22. september 2014

 

Læs mere her

Udtalelse fra Ulla Bertelsen, direktør i Parternes uddannelsesfællesskab, marts 2015:

Det har været en fornøjelse at samarbejde med Cooperative Learning DK og opleve deres lydhørhed, sans for kvalitet og høje ambitionsniveau.