Minibog om Cooperative Learning

Vil du have hurtig og let adgang til det vigtigste, du har brug for at vide om CL? Vil du se de forbløffende forskningsresultater fra en lang række undersøgelser om Kagan CL? Vil du have endnu dybere forståelse af og bedre teknikker til den praktiske implementering af selve strukturerne, og hvordan du undgår deres “faldgruber”? Og vil du gerne vide mere om, hvad skoler, der har opnået stor succes med CL, har gjort for at nå dertil, så I får bedre mulighed for at gøre dem kunsten efter?

Så er denne mini-bog noget for dig. Med bogen får du:

  • En overskuelig tekstmængde. Bogen er opdelt i mange små kapitler, så man kan læse den i bidder og bruge den som opslagsbog.
  • En lille, slidstærk bog: Formatet og den hårde indbinding gør, at du kan have den i tasken hele tiden, uden at den fylder, vejer eller bliver slidt.
  • En bog til en absolut god pris! Kr. 100 + moms gør, at du har råd til at købe den selv, hvis din skole ikke vil – eller forære den til en ven eller kollega.

Bogen fokuserer på 5 strukturer, der behandles grundigt: Du får hjælp til hensigtsmæssig instruktion allerede i selve trinnene, du får en analyse af den enkelte struktur, der hjælper dig med at identificere, hvad der kan være svært for eleverne og derfor skal have særligt fokus. Du kan med andre ord blive ekspert i disse fem strukturer, og senere overføre det, du kan, til andre strukturer.

Derudover har bogen i hvert fald tre andre styrker: 1) Den gennemgår de syv nøgler i CL, så det er nemt at få overblik over, hvad du – udover at anvende selve strukturerne – skal gøre for at opnå vellykket CL. 2) Den har et kapitel med resultater fra forskning i Kagan Cooperative Learning, først og fremmest fra England og USA. Disse resultater leverer stærke argumenter for at satse på CL – og det kan du sikkert få brug for, hvis du selv er fan og vil have andet end din egen begejstring at trække på, når du vil tale CL’s sag. Og 3) Den har et kort kapitel om implementering, der giver et overblik over de faktorer, både skolemæssige og hos den individuelle lærer, der skaber de bedste forudsætninger for vellykket CL.

Med andre ord henvender bogen sig både til erfarne og halverfarne CL-brugere, der gerne vil have en dybere forståelse og skarpere udførelse af CL, og til dem, der gerne vil i gang. Og så måske til dig, der gerne vil inspirere en ven eller kollega med en gave!

Bogen koster kr. 100 + moms og kan bestilles hos Alinea

Udtalelse fra Ulla Bertelsen, direktør i Parternes uddannelsesfællesskab, marts 2015:

Det har været en fornøjelse at samarbejde med Cooperative Learning DK og opleve deres lydhørhed, sans for kvalitet og høje ambitionsniveau.