Cooperative Learning – undervisning med samarbejdsstrukturer

Af Spencer Kagan og Jette Stenlev

Her er bogen, der har ændret undervisningen i utallige klasselokaler over hele landet og er blevet fast inventar i tusinder er læreres tasker.

Bogen er en grundig men letlæst indføring i Cooperative Learning. Bogen giver helt konkrete anvisninger på, hvodan man organiserer undervisningen i samarbejdsstrukturer, der gør skolearbejdet lettere, sjovere og mere udbytterigt for eleverne.

Bogen indeholder kapitler om tænkningen og principperne bag CL, om arbejdet med udvikling af elevernes sociale og kommunikative kompetencer og naturligvis om Cooperative Learning-strukturerne. Alle bogens 46 strukturer er opstillet i simple trin og med praktiske tips og faglige ideer til hver enkelt struktur, der gør det let at implementere dem i undervisningen.

Bogen udkom oprindeligt på Forlag Malling Beck i august 2006 og er indtil videre trykt i 13 oplag. Den udkommer nu på forlaget Alinea.

Læs mere om bogen og bestil den hos Alinea her

Læs hvad der står på bogens bagside her

Udtalelse fra Ulla Bertelsen, direktør i Parternes uddannelsesfællesskab, marts 2015:

Det har været en fornøjelse at samarbejde med Cooperative Learning DK og opleve deres lydhørhed, sans for kvalitet og høje ambitionsniveau.