Dr. Spencer Kagan

Dr. Spencer Kagan er internationalt anerkendt som forsker, foredragsholder og forfatter til mere end 100 bøger, bogkapitler og videnskabelige artikler. Han er forfatter til den mest omfattende bog om Cooperative Learning nogensinde, og har desuden beskæftiget sig indgående med ”Classroom discipline”, ”Multiple Intelligence” og ”Classroom energizers”. Han leverer workshops i 20 lande, og hans bøger er oversat til mange sprog.
Dr. Kagan har udviklet begrebet ”strukturer”: Hans populære Cooperative Learning strukturer som En for alle og Par på tid bruges i klasseværelser verden over. Dr. Kagan har bidraget til de ledende uddannelsestidsskrifter, inklusive ”Educational Leadership”, ”Instructor”, ”Learning Magazine” og ”Video Journal”. Han er efterspurgt som hovedtaler ved konferencer i USA og resten af verden.

Dr. Kagan har bidraget til denne hjemmeside med lidt om sine CL-strukturer og en anbefaling…

Dr Kagan skriver:
“Hvad er Cooperative Learning strukturer? De er simple trin-for-trin undervisningsstrategier som kan bruges når som helst i enhver lektion med enhver slags fagligt indhold og på ethvert klassetrin. Hundreder af undersøgelser dokumenterer strukturernes virkning: De passer til hvordan hjernen fungerer bedst og har dokumenterede positive resultater, både fagligt og socialt. Elever bliver bedre til at samarbejde, de bliver gladere for at gå i skole, og de lærer mere.
Hvad gør strukturerne så kraftfulde? Strukturerne skaber intenst engagement ved at give eleverne lov til at gøre det, de allerhelst vil: kommunikere, brainstorme, diskutere, løse problemer og skabe projekter sammen. Samtidig udløser strukturerne en masse energi, og de kanaliserer denne energi på nøje planlagte måder, så alle eleverne deltager og alle eleverne lærer.
Strukturerne er en revolutionær måde at undervise på. På den tid, hvor man i traditionel undervisning kunne nå at høre tre eller fire elever svare på et lærerspørgsmål, giver strukturerne os mulighed for at samtlige klassens elever giver adskillige svar.”

“Jeg er meget glad for at have Jette Stenlev til at udbyde workshops og Cooperative Learning materialer til danske lærere. Jette og jeg har sammen skrevet den Danske bog Cooperative Learning – Undervisning med samarbejdsstrukturer, og Jette har med stor indsigt tilpasset formidlingen af Cooperative Learning til danske lærere og elever.
Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med strukturerne, anbefaler jeg på det varmeste, at du deltager i en af Jettes workshops. Kom og find ud af, hvorfor deltagerne er så begejstrede, og hvorfor efterspørgslen efter hendes workshops er så stor.”

Du kan besøge Kagans hjemmeside på www.Kaganonline.com

Udtalelse fra Ulla Bertelsen, direktør i Parternes uddannelsesfællesskab, marts 2015:

Det har været en fornøjelse at samarbejde med Cooperative Learning DK og opleve deres lydhørhed, sans for kvalitet og høje ambitionsniveau.